Project details

This new stand-alone recreational complex has four curling sheets, all of which were built as an ammonia-free ice plant. This refrigeration approach was coveted right from the beginning by the club, in order to avoid the toxicity risk associated with any ammonia leak. This was done knowing that the complex is in the heart of a residential neighborhood.

The building includes a stainless steel commercial kitchen and a contemporary bar. It is also a barrier-free accessible facility, providing all curler enthusiasts an opportunity to experience the joy of the activity. The interior layout includes gypsum board & ceiling assemblies complete with ceramics, flooring, doors and glazing. The selection of low volatile organic compound materials was chosen to improve the interior air quality for members. The building is flanked with a flat roof wing to reduce the massing. It also helped facilitate the ventilation equipment installation.